Metodologia de treball

M'agrada treballar amb un equip multidisciplinar. 

En alguns casos es necessita  realitzar una exploració neuropsicològica de diagnòstic per arribar a un diagnòstic  clínic concret. En molts trastorns mentals  els símptomes se solapen i cal ser molt  precís. Treballo amb dos neuropsicòlegs que m'ajuden a completar el diagnòstic.




Una vegada tinc establert el diagnòstic, explico al pacient les diferents modalitats de tractaments possibles. Sempre aclarint al màxim els seus beneficis però també els possibles efectes adversos.


Si s'acorda que es deriva al pacient a sessions de psicoteràpia individual o grupal, o bé teràpia de parella, faig la derivació a l'equip de psicòlegs clínics del meu equip que compten amb una amplia experiència professional i acadèmica.



Recordem quin paper i capacitats té el psiquiatra com a especialista en salut mental. 

El psiquiatra, com a metge, pot sol·licitar proves complementaries. Parlem d'analítiques de sang o proves d'imatge com TAC o RM per descartar la presencia d'una malaltia física que pugui estar involucrada  en els símptomes psicològics que presenta el pacient. Si el psiquiatra detecta o té una sospita d'alguna patologia física pot derivar al pacient a un altre especialista de la medicina.


El procediment inicial consisteix en recollir tota la informació dels antecedents personals, familiars i el motiu de la consulta. Amb això, es fa una primera orientació diagnòstica i es proposa al pacient diferents opcions terapèutiques, que es consensuen per decidir la més adequada.


Patologies que tracta la psiquiatria









Comentarios