Sobre mi

Un breu resum sobre la meva carrera professional com a psiquiatra. Treballo direfents aspectes de la salut mental sota una mirada neurocientífica, humana, psicològica i propera.

Psiquiatra General - nº Col. 22.429


Centres on treballo presencialment i amb videotrucades

A dia d'avui exerceixo com a psiquiatra a diversos centres del Maresme: Centre esMENT Mataró · Centre Mèdic Rehastet Mataró · Espai Terapèutic Vilassar de Dalt. També col·laboro coma divulgadora sobre salut mental en programes de ràdio des del 2022.

He treballat tant en el sector públic com en la medicina privada, però sempre he buscat construir un bon equip multidisciplinar de professionals en la salut mental. Hi ha diferents eines que el psiquiatra pot utilitzar per ajudar a les persones a recuperar la seva salut mental i els seus símptomes:

  • Promoció de la salut (canvi d'hàbits de comportament)
  • Psicoeducació (informació, educació)
  • Psicoteràpia 
  • Tractament farmacològic
  • Valoració per altre especialista de la medicina




Cal un abordatge multidisciplinar. 

La visió individual del metge psiquiatra només és una part del tot, fent falta també un psicodiagnòstic, la perspectiva i acompanyament de la psicoteràpia o treballar la neurociències de les emocions. Les emocions condicionen la nostra conducta, la nostra salut i el nostre pensament. És a dir, que en són el fo- nament i el motor principal. En un principi, les emocions positives són més fàcils de recordar que les negatives. Els circuits neuronals de l’emoció i els de la memòria estan estretament relacionats. És per aquest motiu que recordem les coses més per la seva càrrega emocional que per la seva significació intrínseca.

Així doncs, la neurociència a la psiquiatria resulta ser un camp importantíssim d'estudi, ja que pretén descobrir patrons cerebrals a tots nivells i la seva relació amb la resta dels sistemes humans. En conjunt, per aconseguir detectar un mal funcionament, poder tractar-lo i ser capaços de preveure'l en futures ocasions.






Sóc Llicenciada en Medicina General i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Vaig cursar l'Especialitat de Psiquiatria General a l’ Hospital de Sant Pau, Barcelona.


Màster de Psicopatologia Clínica a l’Hospital Clínic de Barcelona.


Màster en Gestió Hospitalària a ESADE.


Màster en Riscos Laborals – especialitat de psicosociologia a la Universitat Oberta de Catalunya.


  • He treballat 15 anys al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya com a metgessa i psiquiatra en Centres de Menors per la Direcció General de Justícia Juvenil.
  • 6 anys de Coordinadora adjunta al Director General de la DGJJ de l’ Àrea Sanitaria.
  • Gerent i Directora mèdica del Centre Mèdic Maragda per a la Salut Mental (Mataró, 2004-2017).
  • Psiquiatra adjunta a centres públics i privats: al Centre de Salut Mental de l’ Hospital Sant Jaume de Calella, Centre Salut Mental Martí i Julià de Sta. Coloma de Gramenet i a l’ Hospital General de Catalunya.







Comentarios